Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κριτική του βιβλίου : "Η αγάπη ποτέ δεν έσβησε" Μαρία Πρινάρη - Καρκαβατσάκη

Αγάπη σημαίνει να είσαι πρόθυμος να θυσιάσεις ακόμα και τον εαυτό σου για αυτόν που αγαπάς. Αγάπη σημαίνει να τρέμει η καρδιά σου κάθε φορά που τον κοιτάς. Αγάπη σημαίνει να περιμένεις όσο χρειαστεί ... σημαίνει κάτι αληθινό. Και ότι είναι αληθινό κρατάει για πάντα. Υπάρχουν όμως κάποιες αγάπες που γεννιούνται τη λάθος στιγμή, όταν οι καρδιές δεν είναι έτοιμες ν' αντιμετωπίσουν τη σαρωτική της ορμή και κρύβονται φοβισμένες, ανίσχυρες να τη ζήσουν μέχρι τέλος. 

https://siderisbooks.gr/product/agapi-pote/
ΚΛΙΚ για να διαβάσετε την υπόθεση

Η Μάρθα, μεγαλώνει ευτυχισμενη στο χωριό με την αγαπημένη της γιαγιά, μα μ' ένα αγκάθι στην καρδιά για τους γονείς της. Η αλήθεια θα φανερωθεί ξαφνικά μπροστά της στην τρυφερή ηλικία των οκτώ της χρόνων, μα και αυτή μισή. Η βαθιά αγάπη και τρυφερότητα της γιαγιάς της θα την βοηθήσουν να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσει πάνω σε γερές βάσεις για να δημιουργήσει ένα μέλλον ονειρεμένο. Στο μονοπάτι της, συνοδοιπόροι της, η Μάρω, η Χρύσα και η Άννα. Τα βήματά της σταθερά και μετρημένα, την οδηγούν σε μικρές επιτυχίες. Και όταν ξαφνικά ο έρωτας θα της χτυπήσει την πόρτα, το παζλ της ευτυχίας θα ολοκληρωθεί. Μα ο εγωισμός και η Μοίρα θα διαλύσουν μέσα σε μια στιγμή τα πάντα. Ο πόνος  μα η Μάρθα θα προχωρήσει μπροστά με αποφασιστικότητα. Η γνωριμία με τον Μιχάλη θα λειτουργήσει σαν βάλσαμο στην πληγωμένη της καρδιά και η ηρεμία του θα της προσφέρει την πολυπόθητη γαλήνη. Η οικογένειά τους θα ολοκληρωθεί με την έλευση των δύο τους παιδιών. Μια επίσκεψη από το παρελθόν θα την πλημμυρίσει ανείπωτη χαρά και η μαγεία θα κατακλύσει επιτέλους την ζωή της. Όχι όμως για πολύ ... η προδοσία του Μιχάλη, η γνωριμία με τον Άρη, η συνάντηση με τον Αντρέα θα ανατρέψουν τα πάντα. Θα τα καταφέρει τελικά η αγάπη;

Ένα μυθιστόρημα που αναδεικνύει τη δύναμη της θέλησης, της επιμονής, της πίστης στον εαυτό μας, με σύμμαχο την αληθινή φιλία και τη φλόγα της αληθινής, βαθιάς αγάπης, που δεν σβήνει ποτέ. Οι καταστάσεις που ξετυλίγονται είναι παρμένες από την καθημερινότητα της σύγχρονης κοινωνίας. Οι οικονομικές δυσκολίες, η απουσία επικοινωνίας και διαλόγου, η ρουτίνα και η παντελής έλλειψη προσωπικού χρόνου με τον ερχομό των παιδιών σ' ένα γάμο, παρουσιάζονται με παραστατικότητα και αντικατοπτρίζουν την συντριπτική πλειοψηφία των ζευγαριών. Η Μάρθα είναι η γυναίκα του σήμερα : εργαζόμενη, σύζυγος, μητέρα, παλεύει να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα σε όλους τους ρόλους της. Και όταν τα πάντα θα καταρρεύσουν σαν τραπουλόχαρτα, πάλι εκείνη πρέπει να παλέψει για τη συναισθηματική υγεία των παιδιών της, για την οικονομική τους ευημερία, για το αύριο. 

Βυθίστηκα στις σελίδες του βιβλίου, και αγάπησα τη Μάρθα γιατί στερήθηκε τη μητρική αγκαλιά, την πατρική φιγούρα. Έκλαψα για τα Χριστούγεννα εκείνα που πέρασε μέσα στην απόλυτη μοναξιά, για την καρδιά της που έσπασε σε μικρά κομμάτια. Την αγάπησα για το πείσμα της, για τη δύναμη της ψυχής της, για την υπέρβαση του εγώ της, για την τεράστια καρδιά της. Λάτρεψα τη Μάρω και τον Γιάννη, κατανόησα τον Αντρέα συμπόνεσα τον Γιώργο, λυπήθηκα τη Χαριτίνη, απογοητεύτηκα από τον Μιχάλη. Έγινα ένα με τους χαρακτήρες της ιστορίας, και γεύτηκα τα συναισθήματά τους. Η γραφή της συγγραφέως με απλότητα και συναισθηματισμό, με ταξίδεψε στην όμορφη Κρήτη και στο "σπιτάκι" που με σκλάβωσε. Χωρίς υπερβολές και υπερφίαλες περιγραφές, απέδωσε το νόημα αυτής της υπέροχης ιστορίας ζωής της ηρωίδας μοναδικά.  

Η αληθινή αγάπη δεν σβήνει ποτέ, άλλοτε τρεμοπαίζει και άλλοτε φουντώνει και θεριεύει, μα πάντα είναι εκεί ... στην καρδιά μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΨΗΦΙΣΑΤΕ : ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ κας ΜΑΝΤΑ

Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο στα 277 άτομα που τίμησαν την έρευνά μας και απάντησαν με ειλικρίνεια τη γνώμη τους για καθένα από τα βιβλία της κας Μαντά. Οι έρευνες αυτές θα μπορούν στο μέλλον ν' αποτελούν σημείο αναφοράς για κάποιον που ζητάει γνώμη σχετικά με κάποιο από τα βιβλία της !Τα αποτελέσματα κάθε έρευνας θα τα βρίσκεται στην κατηγορία "ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ". Τα αποτελέσματα που βλέπετε στις εικόνες περιέχουν και τα άτομα που δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο. Για το λόγο αυτό ακριβώς κάτω από κάθε εικόνα αναγράφω το σύνολο των ατόμων που έχουν διαβάσει το βιβλίο και άρα επι αυτού του συνόλου είναι και τα νούμερα που εκφέρουν άποψη για καθένα από τα βιβλία! Διευκρίνηση : το νέο βιβλίο της κας Μαντά "Μια συγνώμη για το τέλος" κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες οπότε παρουσιάζουμε απλά μια μικρή τάση για το βιβλίο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για την αγορά του, στηριζόμενοι σε ένα τόσο μικρό δείγμα! Συμφωνα με τα αποτελέσμ

Το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover!

Βγήκε στον αέρα το το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover! Παρακουλουθήστε το :  https://www.youtube.com/watch?v=XtYFba2s2rE " Η Τέιτ και ο Μάιλς δεν θεωρούν τους εαυτούς τους καν φίλους. Το μόνο πράγμα που έχουν κοινό είναι μια αναμφίβολη αμοιβαία έλξη. Συνειδητοποιούν ότι μπορούν να έχουν την τέλεια, χωρίς δεσμεύσεις συμφωνία. Αυτός δε θέλει έρωτες, αυτή δεν έχει τον χρόνο: το μόνο που απομένει είναι το σεξ. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ρολόι, αρκεί η Τέιτ να ακολουθήσει τους δύο κανόνες που θέτει ο Μάιλς: ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Νομίζουν ότι μπορούν να το διαχειριστούν, αλλά τα πάντα αλλάζουν όταν τα αληθινά αισθήματα μπλέκονται στην εξίσωση. Οι καρδιές διαπερνιούνται.                 Οι υποσχέσεις σπάνε.                     Οι κανόνες παραβιάζονται.                              Η αγάπη γίνεται σκοτεινή. " ΠΗΓΗ :  http:

7 αποφθέγματα του Ναγκίμπ Μαχφούζ που αξίζει να διαβάσετε...

Ο Ναγκίμπ Μαχφούζ γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1911 στο Κάιρο. Άρχισε να γράφει στα δεκαεφτά του, και το πρώτο μυθιστόρημα, που διαδραματίζεται στην αρχαία Αίγυπτο, εκδόθηκε το 1939. Έγραψε γύρω στα τριάντα μυθιστορήματα και περισσότερα από εκατό διηγήματα, πολλά από τα οποία έγιναν επιτυχημένες ταινίες. Το 1988 η Σουηδική Ακαδημία Γραμμάτων τίμησε τον Μαχφούζ με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του. Πέθανε στις 30 Αυγούστου 2006. [ Πηγή : Εκδόσεις Ψυχογιός ] "Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι έξυπνος από τις απαντήσεις του. Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι σοφός από τις ερωτήσεις του". "Σπίτι δεν είναι εκεί που γεννιέσαι. Σπίτι είναι εκεί που όλες οι προσπάθειες σου να ξεφύγεις, σταματούν". "Ο φόβος δεν εμποδίζει τον θάνατο. Εμποδίζει τη ζωή". "Η αγάπη είναι σαν την υγεία. Την παραμελούμε όταν υπάρχει και τη λατρεύουμε όταν τη χάνουμε."