Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αποκλειστική Συνέντευξη με τη συγγραφέα Αναστασία Κορινθίου!


Mια γυναίκα πολυτάλαντη, με ένα πρόσωπο που ακτινοβολεί ευτυχία, αισιοδοξία και ομορφιά, και με μία πένα χαρισματική και ευαίσθητη, φιλοξενεί με μεγάλη χαρά σήμερα το blog μας : τη συγγραφέα Αναστασία Κορινθίου. Με το νέο της βιβλίο "Ποτέ μη λές για πάντα", που κυκλοφορεί από την Άνεμος Εκδοτική, να έχει σαγηνεύσει τους αναγνώστες, έλαβε πριν λίγες μέρες και ένα ιδιαίτερα τιμητικό "βραβείο" από τον κόσμο, καθώς η τηλεοπτική σειρά "Για την καρδιά ενός αγγέλου", η οποία βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο της, κατέλαβε την πρώτη θέση στη διαδικτυακή ψηφοφορία με αφορμή τα 25 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης, για την κατηγορία τηλεοπτική σειρά βασισμένη σε βιβλίο. Η ίδια μας παραχώρησε μια υπέροχη συνέντευξη και μοιράστηκε μαζί μας σκέψεις και συναισθήματα. Την ευχαριστούμε από καρδιάς!
Απολαύστε την!


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ


Η Αναστασία Κορινθίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ζει μόνιμα στη Ρόδο.
Είναι υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ομίλου επιχειρήσεων Colorado. Βασικός συντελεστής και συνεργάτης του Summer Rhodes Festival, αλλά και τηλεπαρουσιάστρια με δική της εκπομπή, το «Καλώς τους» και «Για πάρτη σας». Ασχολείται με το ραδιόφωνο από τη συχνότητα του ΠΑΛΜΟΥ στο δίωρό της «Αγκαλιά με την τέχνη». Μέλος των συλλόγων «Μεσόγειος», «Κέντρο Ελπίδα», «Τρίτεκνοι Δωδεκανήσου», ΑΣΙΑΘ,  «Επιλέγω Ζωή», στη συντροφιά των δραστήριων «Μαμάδων της Ρόδου», ενώ ταυτόχρονα συντονίζει, διοργανώνει και παρουσιάζει πολιτιστικά φεστιβάλ. 



Έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών στα Τίρανα, το Ends Foundation, τον Σύλλογο Γυναικών Νέου Ικονίου και από τον ΠΟΔΡ. Είναι εκπρόσωπος της  Ελλάδας στο TedX Δυρραχίου.



Έχει γράψει το παιδικό μιούζικαλ Παραμυθοσαλάτα, ενώ στίχοι της έχουν μελοποιηθεί από τον Α. Παπαντωνίου, Ανθούλα, Πετράκος. Το βιβλίο της Για την καρδιά ενός αγγέλου μεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον Στράτο Μαρκίδη. Τώρα ετοιμάζεται η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου της Ομερτά.

Η βιβλιογραφία της παρουσιάζεται αναλυτικά στο τέλος της συνέντευξης!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ



ΕΡΩΤΗΣΗ : Ποια είναι η πρώτη ανάμνηση που έχετε από τον εαυτό σαν να γράφει μια ολοκληρωμένη ιστορία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Πρέπει να ήμουν 9 χρονών όταν ζήτησα για δώρο από τον Αϊ Βασίλη μια γραφομηχανή. Εκεί έγραψα την πρώτη μου ιστορία! ΕΛΛΗ λεγόταν η Πολίτισσα γιαγιά μου με τις καρφίτσες στα φουλάρια, τα καλοχτενισμένα γκρίζα μαλλιά και τα μπατόν σάλε με το τσάι στο σαμοβάρι. Ήμουν πεπεισμένη πως ήταν μάγισσα. Καλή μάγισσα παραμυθιού που μύριζε Βοσπορο και σαλέπι.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Υπάρχει κάποιος Έλληνας ή ξένος συγγραφέας που θεωρείτε μέντορά σας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Με επηρέασε πολύ η Ζωρζ Σαρρή. Εκείνη με παρακίνησε στα 14 μου να πιστέψω στον τρόπο γραφής μου και να κάνω στόχο ζωής την συγγραφή. Τα βιβλια της ήταν για μένα παράθυρο σε τοπία ψυχής.



ΕΡΩΤΗΣΗ : Πέστε μας δυο λόγια για το νέο σας βιβλίο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Το νέο βιβλίο. Οι νέοι αγαπημένοι ήρωες του. Είναι μια ιστορία για τον άχρονο χρόνο. Για τον αθάνατο έρωτα που δεν συμβιβάζεται ποτέ. Είναι ένα ταξίδι σε όσα δεν τολμήσαμε να πούμε ούτε στον εαυτό μας και παρόλο το ...μεταφυσικό του στοιχείο είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία.


ΕΡΩΤΗΣΗ : Πιστεύετε στο «για πάντα» στις σχέσεις των ανθρώπων;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ναι αλλά… Αχ αυτό το «αλλά»! Υπάρχουν  βλέπετε, πολλά για «πάντα». Είναι κάποια «για πάντα» πολύ μικρά και κάποια τόσο μεγάλα που δεν χωρούν στις λογικές του συμπαντικού κόσμου μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Έχετε κάποιο φυλαχτό που νιώθετε ότι σας προστατεύει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Την αγάπη της μάνας μου.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Μετά από τόσα επιτυχημένα βιβλία έχετε ακόμα την ίδια αγωνία όταν βγαίνει το νέο σας βιβλίο στα ράφια των βιβλιοπωλείων;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Φυσικά. Κάθε φορά είναι σαν πρώτη φορά και αυτό είναι μαγεία.


ΕΡΩΤΗΣΗ : Οι τίτλοι των βιβλίων σας είναι πάντα  πολύ ιδιαίτεροι. Με ποιο κριτήριο τους επιλέγετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Όσο παράξενο και να σας φαίνεται, πρώτα έρχεται ο τίτλος. Έτσι ξαφνικά εισβάλει μια πρόταση τρεις τέσσερις λέξεις στο μυαλό μου και όλα είναι σαν ταξίδι που ξεκινά. Ο τίτλος ενός βιβλίου είναι πολύ σημαντικός σαν το όνομα που διαλέγουμε για να βαφτίσουμε το παιδί μας. Σταυρουδάκι του, η αγάπη των αναγνωστών!

ΕΡΩΤΗΣΗ : Ποιον ήρωα βιβλίου σας, αισθάνεστε ότι κουβαλάτε ακόμα μέσα σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Πάντα μα πάντα θα κουβαλώ μέσα μου την Αθηνά από το ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑ. Την γιαγιά μου Αθηνά που έχω τα μάτια της και την φουρτούνα στην ψυχή της. Την Κρητικιά Αθηνά που έγινε αιτία και αφορμή να …ξεκινήσουν όλα!


ΕΡΩΤΗΣΗ : Ποιον ήρωα βιβλίου που έχετε διαβάσει, θα θέλατε να είναι υπαρκτό πρόσωπο για να τον συναντήσετε από κοντά και γιατί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Μμμμ δύσκολη ερώτηση. Νομίζω πως ΚΑΝΕΙΣ δεν θα ήθελα να υπήρχε στ’ αλήθεια γιατί είναι πολύ πιο αληθινοί οι χάρτινοι κόσμοι τους από τους ψεύτικους δικούς μας, και φοβάμαι ότι θα τους κατέστρεφε αυτό.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Υπάρχει κάποιο βιβλίο ελληνικής ή ξένης λογοτεχνίας το οποίο θα θέλατε να είχατε γράψει εσείς;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ναι. Το ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙΣ ΕΣΥ.



ΕΡΩΤΗΣΗ : Πώς καταφέρνετε να ισορροπήσετε το χρόνο σας ανάμεσα στις καθημερινές ανάγκες, την οικογένεια και τις ποικίλες δραστηριότητές σας, και την πίεση της ολοκλήρωσης ενός βιβλίου;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Πίεση; Ποια πίεση; Xαλάρωση και ηρεμία σαν τσαγάκι με βότανα του βουνού είναι η συγγραφή! Η οικογένεια μου άλλωστε είναι πάντα δίπλα μου σε ότι κάνω και νιώθω πολύ τυχερή για αυτά τα 3 υπέροχα παιδιά μου που μοιράζονται μαζί μου με νεανικό –ανήλικο ενθουσιασμό τις ...ενήλικες καθημερινές ασχολίες μου.


ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ


(2004) Γυναίκες από πέτρα, Εμπειρία Εκδοτική

ΚΛΙΚ για να διαβάσετε την κριτικη μας

Σαν αντάμωσαν οι ματιές της Αθηνάς και του Θοδωρή, όλοι νιώσαν τη φωτιά που άρχισε να σιγοκαίει τα δυο κορμιά και θα έκαιγε και όλη την Κρήτη. Κόρη πλούσιας οικογένειας εκείνη, αθεράπευτα ιδεολόγος αυτός, το κακό δεν άργησε να γίνει. Όμως φωτιά και η κυρα-Αγγέλα, η μάνα της κοπέλας, να απειλεί θεούς και δαίμονες γι' αυτό το σμίξιμο. Βράχος ακλόνητος η Αθηνά απ' την αγάπη, πέτρα και η Αγγέλα από το πείσμα. Και γίνεται μια τόση δα πέτρα να σπάσει το βράχο;
Όταν η καρδιά προστάζει, στις στάχτες πατάει και κάστρα χτίζει για τον έρωτα. Φτώχεια και στέρηση στην αρχή, μα από αγάπη γεμάτο το σπιτικό τους, να κάνει το δάκρυ τους τραγούδι να νανουρίζει τα παιδιά τους. Κι όπως το ένα παιδί έφερνε το άλλο, έφερνε κι ο ένας πόλεμος τον άλλο, και η χαρά να πορεύεται μαζί με τη λύπη, και η αγάπη όλο να βαθαίνει και να ριζώνει και να δίνει καρπούς, σαν την περήφανη ελιά στο αγριόχωμα.


(2006)   Για την καρδιά ενός αγγέλου, Εμπειρία Εκδοτική


Όλη της η ζωή ήταν αυτό το παιδί. Με χίλιες στερήσεις το μεγάλωνε, να του φτιάξει ένα καλύτερο μέλλον, μακριά από τη φτώχεια που ρήμαζε τον τόπο όπου τους είχε καταδικάσει ο Θεός.
Κι όμως, ήταν ευτυχισμένη, υπέμενε καρτερικά τη βία του άντρα της κι ονειρευόταν τη στιγμή που θα πετούσε με την κόρη της μακριά από τον εφιάλτη που ζούσαν.
Μα πόσο κοστίζει η ζωή ενός παιδιού σε έναν κόσμο άσχημο, ανήθικο, διαβολικά πλασμένο; Με πόσα ευρώ, πόσα δολάρια ή πόσα λεκ μπορείς να θεραπεύσεις κάποιον, αφού σκοτώσεις πρώτα έναν άγγελο;
Και πόσα όργανα ανυπεράσπιστων παιδιών χρειάζονται για να αναστηθεί μια κοινωνία που βρίσκεται σε κώμα;
Εκείνη ορκίστηκε εκδίκηση, ορκίστηκε να μην αφήσει καμιά μάνα να ξαναζήσει τον υπέρτατο πόνο. Και τα σημάδια στην ψυχή της έμειναν εκεί για πάντα, να της θυμίζουν το μεγάλο χρέος και να αφυπνίζουν ναρκωμένες συνειδήσεις.


(2007)   Βαρλίκι, Εμπειρία Εκδοτική



"Ποιο παραμύθι θες, κοκόνα μου;"
"Το βαρλίκι της Μαργαρίτας και του Δημητρού!"
Αναστέναξε βαθιά η Μαργαρίτα και ο αναστεναγμός αυτός που βγήκε απ’ τα σώψυχά της έφερε μυρωδιά από μαχλέπι και αλμύρα από τον Βόσπορο, ήχους από σαντούρι και χρώμα κόκκινο παθιασμένο.

Το βαρλίκι της Μαργαρίτας και του Δημητρού, το χρέος μιας ολόκληρης γενιάς, σε μια Κωνσταντινούπολη που για την εγγονή ήταν αγαπημένο παραμύθι, μα για τη γιαγιά μια ολόκληρη ζωή και δυο μεγάλες αγάπες που αναγκάστηκε ν’ αφήσει πίσω. Τότε που ένας βασιλιάς και ένας πρίγκιπας τη διεκδίκησαν το ίδιο, κι αυτή δεν ήξερε ποιον ν' αγαπήσει περισσότερο ούτε και θα το μάθαινε ποτέ, και δυο ζωές να ζούσε. Τότε που η Πόλη ήταν για τους Έλληνες ο επί γης παράδεισος και όλα κυλούσαν μαγικά. Μέχρι να αρχίσει ο μεγάλος διωγμός και όλα τα όνειρα να ταξιδέψουν μακριά, σε άλλους τόπους, σε άλλους ανθρώπους, με εκείνα τα καραβάνια του πόνου και των χιλιάδων αναμνήσεων...

Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν... γιατί σαν παραμύθι ξεκίνησαν όλα!


(2009)   Το χρονικό μιας απιστίας, Εμπειρία Εκδοτική


Ισμήνη και Αλέξανδρος. Ερωτεύτηκαν με πάθος και αποφάσισαν να ζήσουν μαζί για το υπόλοιπο της ζωής τους. Τίποτα δε φαινόταν να μπορεί να σκιάσει αυτή την ευτυχία, ούτε καν η μητέρα του Αλέξανδρου, η Άντα, που από την αρχή στάθηκε εμπόδιο σε αυτή τη σχέση. Μέχρι που σε μία λάθος στιγμή ένα λάθος όνομα ανέτρεψε τα πάντα.

Και τότε οι ανέφελοι ουρανοί γέμισαν σύννεφα μαύρα, έτοιμα να πνίξουν τα πάντα: έρωτες, υποσχέσεις, αιώνιους όρκους, ακόμα και συνειδήσεις. Γιατί η Άντα δεν είχε πει ακόμα την τελευταία της λέξη. Μια πληρωμένη αλλοδαπή πέτρα του σκανδάλου, χιλιάδες ευρώ και ένας περίεργος θάνατος θα συνθέσουν το χρονικό μιας απιστίας διαφορετικής από όλες τις άλλες, που το απρόβλεπτο τέλος της μόνο η ίδια η ζωή θα μπορούσε να γράψει.

(2012)   Η αδελφότητα των γκρίζων κροτάφων, Δυάς Εκδοτική


Μια παρέα ανδρών... τόσο ίδιοι και τόσο διαφορετικοί...
Η πείρα ζωγραφισμένη στους γκρίζους κροτάφους και η απειρία στα σκοτεινά σενάρια της ζωής ζωγραφισμένης... στα χείλη μιας γυναίκας μυστήριο!!!
Μιας γυναίκας που γίνεται ο συνδετικός τους κρίκος...
Μιας γυναίκας που άλλον θα οδηγήσει στην τρέλα, άλλον στα σκαλιά της εκκλησίας, άλλον στην φυλακή και άλλον... στο χώμα!!!
Μια μαύρη κωμωδία για την Ελλάδα του σήμερα...
Για την κρίση του μνημονίου... αλλά και για την κρίση στις σχέσεις που καταλήγει σε... μνημόσυνο!!!
Γνωρίστε την Καίτη, την Καιτούλα, την Κατερίνα, την Καιτάρα, την Νίνα και διαλέξτε ποιο... πρόσωπό της ταιριάζει καλύτερα σε σας...
Αλλά προσοχή... να μη καταλήξετε κι εσείς... σαν την αδελφότητα των γκρίζων κροτάφων!!!

(2013)   Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο, Ελληνική Πρωτοβουλία



Στην Ελλάδα της κρίσης δοκιμάζονται... συνειδήσεις! Δίνονται μάχες καθημερινά πρώτα με τον εαυτό μας και μετά με τις απαιτήσεις των γύρω μας..Οι άδειες τσέπες..οδηγούν σε άδειες καρδιές....και μετά η μνήμη μας πιάνει βίαια από το χέρι και διεκδικεί την προσοχή που της αναλογεί...για να μας βρούμε..για να μας βρούνε! Πριν μας βρει το..τέλος! Ο Νικόλας θα προσπαθήσει πριν το "τέλος" να θυμηθεί την..αρχή που τον έφερε στην Μαραθούντα της ακριτικής Σύμης! Εκεί που θα τελειώσει για αυτόν το...όποιο όνειρο! Ποιοι θα απαντήσουν στο τελευταίο του τηλεφώνημα για ένα αντίο; Ποιοι απαντούν σε τηλεφωνήματα ζωής; Λίγο πριν τον θάνατο..όλοι έχουν δικαίιωμα να ακουστούν...αλλά και να ακούσουν....στην Ελλάδα που οι αυτοκτονίες είναι πια..μια οδυνηρή καθημερινή αλήθεια...έρχεται ένα..ψέμμα να κάνει την ανατροπή....Πόσο θάρρος θέλει για να δώσεις τελός στην ζωή σου ή πόση δειλία κρυβει αυτό; Ίδια με την αγάπη..γιατί και η αγάπη και ο θάνατος....ίδιες απαιτήσεις έχουν!


(2013)   Ομερτά, η αδελφότητα των γκρίζων κροτάφων, Ελληνική Πρωτοβουλία


Ομερτά...σσσς μεγάλο μυστικό... Μην το πεις...γιατί οι ήρωές μας θα...σε εκθέσουν αν τους εκθέσεις...
Η Καιτούλα ανοίγει τα χαρτιά της...μιλάει για όλα...για όλους και απαιτεί την...εχεμύθειά σου...
Ένα βιβλίο για την Ελλάδα του σήμερα...την μνημονιακή...την απαιτητική την...sex story χωρίς το...suc μπροστά που μας...σακούλιασε με το έτσι θέλω και έβαλε σακούλες κάτω από τα μάτια μας...
Ομερτά σχέσεων ανάμεσα σε άντρες, γυναίκες, gay, ροζ γραμμές, πρωινάδικα, μπαρ σκοτεινά... Μια γυναίκα και πέντε άντρες...κομπολόι με χάντρες συνείδησης...που απουσιάζει!
Μαύρη κωμωδία; Χμμμμ ίσως...αλλά πρόσεχε...μην σου βγει το γέλιο...πικρό, ξινό, στυφό...και πάνω από όλα...διαβάζεται αυστηρά από αναγνώστες...ΕΧΕΜΥΘΟΥΣ! Αλλιώς...πληρώνεις με τη ζωή σου!


(2013) Οι γέυσεις λένε την ισοτρία τους, Ελληνική Πρωτοβουλία





H ζωή έχει γεύση....

Οι γεύσεις...παίρνουν ζωή μέσα από αυτό το πρωτότυπο βιβλίο, όπου βήμα-βήμα μαθαίνετε να μαγειρεύετε την...αγάπη με μυρωδικά και λόγια μελωμένα!

Η Λία Φίνα δημιούργησε τις πιο πρωτότυπες συνταγές για εσάς που το σήμερα σας... απαιτεί με λίγα να δημιουργείτε τα...περισσότερα γι' αυτούς που νοιάζεστε!

Σε αυτό το βιβλίο...τα αναμίξαμε όλα όχι στο μίξερ μα...αργά-αργά...στο χέρι...σαν παλιά...

Συνταγές που απαιτούν όχι δεξιοτεχνία μα...διάθεση για δημιουργία, για τραπεζώματα αγάπης

και ανταμώματα φίλων γύρω απο ροτόντες το καλοκαίρι το Ελληνικό!

Φαγητά που σε αυτά πρωταγωνιστής είναι ένα λευκό λινό τραπεζομάντηλο και ένα "αχνιστό καρβέλι φιλοξενίας"...

Τα πιο όμορφα μαγειρέματα είναι αυτά που αλατοπιπερώνεις με αγάπη και πάθος!

Οι πιο άμορφες γεύσεις είναι αυτές που αφήνουν μελωμένα χείλη...να βγουν λέξεις που στάζουν γλύκα!

Η Αναστασία Κορινθίου δάνεισε φωνή στην κάθε μαγειρική δημιουργία της Λίας...

Μια ιστορία για κάθε γεύση...'Ερωτας, χαρά και λύπη, νοσταλγία και πεθυμιά!!!

Μπείτε στην κουζίνα με άλλη διάθεση...πιο...ερωτική..

Η κάθε γεύση σε αυτό το βιβλίο σηκώνει παντιέρα και απαιτεί να έχει την δική της ιστορία... ερωτική, απλή και πολύπλοκη, διαχρονική και άχρονη!

Ιστορίες μαυρόασπρου κινηματογράφου με φόντο γαλανού Αιγαίου και πράσινου ελαιώνα!

Γίνε σεφ στην ζωή σου!

Μπες στις ιστορίες της καθημερινότητας με άλλη φιλοσοφία..πιο γκουρμέ!

Γιατί όλα είναι...ζωή και γεύση!
 

(2015) Παραμύθια και μαμάδες, Εκδόσεις Βερέττας (Συλλογικό έργο)


14 παραμύθια που έγραψαν μαμάδες... κι ένας μπαμπάς

- Αναστασία Κορινθίου, "Ντιγκιντιγκλόν !!
- Πέμπε Αλιέ, "Ταξίδι στην άκρη του κόσμου"
- Εμμανουέλλα Αραμπατζή, "Η κουκουβάγια και το φίλτρο της αγάπης"
- Ανθούλα Δόση, "Το χαρτί και το μολύβι"
- Κατερίνα Σταματελοπούλου, "Ένας διαφορετικός φίλος"
- Βιβή Κατσιώλη, Ειρήνη & Λυδιάννα Χατζηβασίλη, "Τα κάλαντα της αγάπης!"
- Τασούλα Παπασταματίου, "Ο φίλος μου, το Πάντα!"
- Χάρις Κόντου, "Ο Νταής ο Μουστακαλής"
- Κατερίνα Μαλτέζου, "Γράφοντας ένα παραμύθι"
- Μαίρη Γκαζιάνη, "Το ψαράκι του Βυθού!"
- Πάνος Ρουμελιώτης, "Μελωδία"
- Αυγή Παπά, "Ο Ορφέας και το δελφίνι"
- Βάσω Κυριακούλα, "Ζιζή..., σαν να λέμε Ελευθερία"
- Άννα Τσιάλτα, "Η μικρή Αννούλα και η αγάπη της για τον κόσμο



(2015)   Ποτέ μη λες για πάντα, Άνεμος Εκδοτική

ΚΛΙΚ για να διαβάσετε την κριτικη μας

Μια γριά μάγισσα και τα φυλαχτά του έρωτα.
Ζωές ανθρώπων που μπερδεύονται και μπερδεύουν.
Ο Φίλιππος, η Μαίρη και ανάμεσά τους το αύριο να εκδικείται στο χθες!
Όταν ο έρωτας έρχεται αντιμέτωπος με τον ίδιο τον θάνατο, ποιος άραγε βγαίνει νικητής;
Όταν η ζωή ντύνεται μοναξιά, ποιοι αόρατοι φύλακες αρχαίων μυστικών μπορούν να σε βοηθήσουν;
Στη Ρόδο του σήμερα ταξιδεύει μια γόνδολα από τη Βενετία, τραγουδά αμανέδες μια όμορφη Τουρκάλα, κι ένας προδομένος έρωτας γράφει γράμματα που τα κλείνει σε μπουκάλια και τα πετά στη θάλασσα για να τα βρεις εσύ.
Να βρεις εσένα, κάπου στο ψέμα και την αλήθεια των ηρώων αυτού του βιβλίου.
Μια μεταφυσική ιστορία που, όμως, κάποιοι κάπου την έζησαν ή την ζουν ακόμα...

Περισσότερες πληροφορίες : www.anemosekdotiki.gr




ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΨΗΦΙΣΑΤΕ : ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ κας ΜΑΝΤΑ

Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο στα 277 άτομα που τίμησαν την έρευνά μας και απάντησαν με ειλικρίνεια τη γνώμη τους για καθένα από τα βιβλία της κας Μαντά. Οι έρευνες αυτές θα μπορούν στο μέλλον ν' αποτελούν σημείο αναφοράς για κάποιον που ζητάει γνώμη σχετικά με κάποιο από τα βιβλία της !Τα αποτελέσματα κάθε έρευνας θα τα βρίσκεται στην κατηγορία "ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ". Τα αποτελέσματα που βλέπετε στις εικόνες περιέχουν και τα άτομα που δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο. Για το λόγο αυτό ακριβώς κάτω από κάθε εικόνα αναγράφω το σύνολο των ατόμων που έχουν διαβάσει το βιβλίο και άρα επι αυτού του συνόλου είναι και τα νούμερα που εκφέρουν άποψη για καθένα από τα βιβλία! Διευκρίνηση : το νέο βιβλίο της κας Μαντά "Μια συγνώμη για το τέλος" κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες οπότε παρουσιάζουμε απλά μια μικρή τάση για το βιβλίο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για την αγορά του, στηριζόμενοι σε ένα τόσο μικρό δείγμα! Συμφωνα με τα αποτελέσμ

Το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover!

Βγήκε στον αέρα το το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover! Παρακουλουθήστε το :  https://www.youtube.com/watch?v=XtYFba2s2rE " Η Τέιτ και ο Μάιλς δεν θεωρούν τους εαυτούς τους καν φίλους. Το μόνο πράγμα που έχουν κοινό είναι μια αναμφίβολη αμοιβαία έλξη. Συνειδητοποιούν ότι μπορούν να έχουν την τέλεια, χωρίς δεσμεύσεις συμφωνία. Αυτός δε θέλει έρωτες, αυτή δεν έχει τον χρόνο: το μόνο που απομένει είναι το σεξ. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ρολόι, αρκεί η Τέιτ να ακολουθήσει τους δύο κανόνες που θέτει ο Μάιλς: ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Νομίζουν ότι μπορούν να το διαχειριστούν, αλλά τα πάντα αλλάζουν όταν τα αληθινά αισθήματα μπλέκονται στην εξίσωση. Οι καρδιές διαπερνιούνται.                 Οι υποσχέσεις σπάνε.                     Οι κανόνες παραβιάζονται.                              Η αγάπη γίνεται σκοτεινή. " ΠΗΓΗ :  http:

7 αποφθέγματα του Ναγκίμπ Μαχφούζ που αξίζει να διαβάσετε...

Ο Ναγκίμπ Μαχφούζ γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1911 στο Κάιρο. Άρχισε να γράφει στα δεκαεφτά του, και το πρώτο μυθιστόρημα, που διαδραματίζεται στην αρχαία Αίγυπτο, εκδόθηκε το 1939. Έγραψε γύρω στα τριάντα μυθιστορήματα και περισσότερα από εκατό διηγήματα, πολλά από τα οποία έγιναν επιτυχημένες ταινίες. Το 1988 η Σουηδική Ακαδημία Γραμμάτων τίμησε τον Μαχφούζ με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του. Πέθανε στις 30 Αυγούστου 2006. [ Πηγή : Εκδόσεις Ψυχογιός ] "Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι έξυπνος από τις απαντήσεις του. Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι σοφός από τις ερωτήσεις του". "Σπίτι δεν είναι εκεί που γεννιέσαι. Σπίτι είναι εκεί που όλες οι προσπάθειες σου να ξεφύγεις, σταματούν". "Ο φόβος δεν εμποδίζει τον θάνατο. Εμποδίζει τη ζωή". "Η αγάπη είναι σαν την υγεία. Την παραμελούμε όταν υπάρχει και τη λατρεύουμε όταν τη χάνουμε."