Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα κυκλοφορία "Κάθε 29 του Φλεβάρη" Αλέξανδρος Νίκας, εκδόσεις Μίνωας



Κυκλοφόρησε σε νέα έκδοση από τις εκδόσεις Μίνωας το μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Νίκα "Κάθε 29 του Φλεβάρη", ένα βιβλίο ύμνος στον έρωτα και την αληθινή αγάπη.



29 Φλεβάρη είναι η μέρα που βρίσκει τον χειμώνα αγκαλιά με την άνοιξη. 29 Φλεβάρη είναι η μέρα που βρίσκει τον Πάρη αγκαλιά με την Ελένη. Ο έρωτας των δύο μαθητών το 1972 περνάει μέσα από τις συμπληγάδες του Πολυτεχνείου, κορυφώνεται με τη Μεταπολίτευση και, πιστοί στο ραντεβού τους, αναβιώνει κάθε 29 του Φλεβάρη.


29 Φλεβάρη του 2000 ο Πάρης ελπίζει να συναντήσει πάλι την Ελένη στο ίδιο μέρος που έχουν το ραντεβού τους τα τελευταία 28 χρόνια. Θα είναι η Ελένη εκεί;  



ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
«Οι χαρακτήρες είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στα πρότυπα της εποχής, να επηρεάζονται και να μεταλλάσσονται ανάλογα με τις κοινωνικές ή προσωπικές εξελίξεις, αλλά να κρατούν ορισμένες σταθερές, όπως ο έρωτας του πρωταγωνιστικού ζεύγους ή τα οράματα που μετουσιώνονται σε ένα αξιακό συμβόλαιο ζωής».

Γιάννης Μπασκόζος, Tο Βήμα


«Ο έρωτας ξεπερνά την ελαφρότητα του είναι και γίνεται αγάπη, ένα βιβλίο με φόντο τα χρόνια της δικτατορίας και τα επόμενα».

Λαός του Αλμυρού


«Απίστευτη η δύναμη της πένας του συγγραφέα, ικανή να ζωντανέψει κάθε εικόνα που περιγράφει. Μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα».

Από το Flow magazine


«Αυτό το βιβλίο με συνεπήρε! Για μένα αυτός είναι ένας επικός έρωτας…»

Από το eimaimama.gr


«Αληθινό, επαναστατικό, συναισθηματικό, μια ιστορία αγάπης και αγώνα που πρέπει όλοι να διαβάσουν!»
Από το Goodreads




Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
 


Ο Αλέξανδρος Νίκας γεννήθηκε το 1956 στο Σεβαστό Θεσπρωτίας. Επηρεάστηκε από πολλούς δασκάλους με διαφορετική φιλοσοφία και κουλτούρα, αφού τα πρώτα γράμματα τα έμαθε στο χωριό του, και τελείωσε το δημοτικό στον Πειραιά. Παρακολούθησε τις πρώτες τάξεις του γυμνασίου στην Παραμυθιά, συνέχισε στη Θεσσαλονίκη και πήρε το απολυτήριό του στα Γιάννενα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Μαθηματικών.
Από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών απέσπασε τον Ιανουάριο του 2013 τον A΄ Έπαινο για το διήγημα Ξύπνα, Εμινέ, πάμε, το 2014 το Β΄ Βραβείο για τη Λάμπρενα και το 2015 τον A΄ Έπαινο για το Ραντεβού στα τυφλά.


ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

1. Ένας αιώνας και μια νύχτα



«Να μη φοβάσαι, παιδί μου.
Ο φόβος σκοτώνει και μία νύχτα φόβου μπορεί να διαγράψει τη ζωή ενός ολόκληρου αιώνα!»
24 Φεβρουαρίου 2013: Ο Μάνος, υπαστυνόμος στον νομό Θεσπρωτίας, συλλαμβάνει τον εκατοντάχρονο παππού του, Μανόλη.
Έναν αιώνα και μία νύχτα πριν, στις 23 Φεβρουαρίου 1913, την ημέρα απελευθέρωσης της Παραμυθιάς από τους Τούρκους, το πρώτο παιδί που γεννήθηκε ήταν ο Μανόλης.
Η γέννησή του γιορτάστηκε από όλους τους Έλληνες, ενώ τον βάφτισε ο ίδιος ο μητροπολίτης.
Το 1917 οι γονείς του πέθαναν και ο Μανόλης μεγάλωσε δύσκολα πλάι στους ανθρώπους που τον υιοθέτησαν.
Στο γυμνάσιο τον ερωτεύτηκε μια χριστιανή, αλλά εκείνος αγάπησε μια Τουρκάλα, την Εμινέ, αφού οι περισσότεροι μουσουλμάνοι συνέχισαν να ζουν στην περιοχή μέχρι το 1944.
Η μοίρα όμως γι’ αυτούς τους δύο είχε χαράξει διαφορετικό δρόμο.
Ή μήπως όχι;
Μια ιστορία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.
Μια σχέση μίσους, αγάπης και έρωτα ανάμεσα σε δύο θρησκείες, δύο γυναίκες και μία πατρίδα. 



2. Πύλες Εξόδου



…Τότε ζητούσαν γερά κορμιά, τώρα ζητάνε δυνατά μυαλά…
Θα σταματήσει κάποτε αυτό;
Γιατί σε κάθε εποχή φεύγουν εκείνοι τους οποίους χρειάζεται περισσότερο η χώρα;

1960, η μετανάστευση τότε…
Η Γερμανία ζητά εργατικό δυναμικό για τη στελέχωση των βιομηχανιών της.
Οι νέοι άνδρες του χωριού, ο Σωτήρης, ο Τέλης, ο Σωκράτης και άλλοι, καθώς και γυναίκες όπως η Ιφιγένεια παίρνουν την απόφαση να δοκιμάσουν την τύχη τους στα ξένα, με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής για τους ίδιους, αλλά και για τις οικογένειές τους.

2012, η μετανάστευση σήμερα…
Η Ράνια, 25χρονη πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, για να εργαστεί και να αποκτήσει ειδικότητα, αναγκάζεται να φύγει για τη Γερμανία, αφήνοντας πίσω και τον άνθρωπο της καρδιάς της, τον Στέφανο.
Μια τυχαία συνάντηση με τον πρώτο εφηβικό της έρωτα στο Βούπερταλ θα γίνει η αφορμή, μέσα από τις διηγήσεις του παππού του, να μάθει για τη ζωή των δικών της παππούδων στη Γερμανία του ’60.
Το παρελθόν φλερτάρει με το παρόν της Ράνιας.
Τι της επιφυλάσσει όμως το μέλλον;

Ένα μυθιστόρημα για αυτούς που παρόλο που αγαπούν μεταναστεύουν, για εκείνους που μεταναστεύουν επειδή αγαπούν, αλλά και για όσους μένουν πίσω και περιμένουν…  


 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΨΗΦΙΣΑΤΕ : ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ κας ΜΑΝΤΑ

Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο στα 277 άτομα που τίμησαν την έρευνά μας και απάντησαν με ειλικρίνεια τη γνώμη τους για καθένα από τα βιβλία της κας Μαντά. Οι έρευνες αυτές θα μπορούν στο μέλλον ν' αποτελούν σημείο αναφοράς για κάποιον που ζητάει γνώμη σχετικά με κάποιο από τα βιβλία της !Τα αποτελέσματα κάθε έρευνας θα τα βρίσκεται στην κατηγορία "ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ". Τα αποτελέσματα που βλέπετε στις εικόνες περιέχουν και τα άτομα που δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο. Για το λόγο αυτό ακριβώς κάτω από κάθε εικόνα αναγράφω το σύνολο των ατόμων που έχουν διαβάσει το βιβλίο και άρα επι αυτού του συνόλου είναι και τα νούμερα που εκφέρουν άποψη για καθένα από τα βιβλία! Διευκρίνηση : το νέο βιβλίο της κας Μαντά "Μια συγνώμη για το τέλος" κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες οπότε παρουσιάζουμε απλά μια μικρή τάση για το βιβλίο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για την αγορά του, στηριζόμενοι σε ένα τόσο μικρό δείγμα! Συμφωνα με τα αποτελέσμ

Το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover!

Βγήκε στον αέρα το το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover! Παρακουλουθήστε το :  https://www.youtube.com/watch?v=XtYFba2s2rE " Η Τέιτ και ο Μάιλς δεν θεωρούν τους εαυτούς τους καν φίλους. Το μόνο πράγμα που έχουν κοινό είναι μια αναμφίβολη αμοιβαία έλξη. Συνειδητοποιούν ότι μπορούν να έχουν την τέλεια, χωρίς δεσμεύσεις συμφωνία. Αυτός δε θέλει έρωτες, αυτή δεν έχει τον χρόνο: το μόνο που απομένει είναι το σεξ. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ρολόι, αρκεί η Τέιτ να ακολουθήσει τους δύο κανόνες που θέτει ο Μάιλς: ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Νομίζουν ότι μπορούν να το διαχειριστούν, αλλά τα πάντα αλλάζουν όταν τα αληθινά αισθήματα μπλέκονται στην εξίσωση. Οι καρδιές διαπερνιούνται.                 Οι υποσχέσεις σπάνε.                     Οι κανόνες παραβιάζονται.                              Η αγάπη γίνεται σκοτεινή. " ΠΗΓΗ :  http:

7 αποφθέγματα του Ναγκίμπ Μαχφούζ που αξίζει να διαβάσετε...

Ο Ναγκίμπ Μαχφούζ γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1911 στο Κάιρο. Άρχισε να γράφει στα δεκαεφτά του, και το πρώτο μυθιστόρημα, που διαδραματίζεται στην αρχαία Αίγυπτο, εκδόθηκε το 1939. Έγραψε γύρω στα τριάντα μυθιστορήματα και περισσότερα από εκατό διηγήματα, πολλά από τα οποία έγιναν επιτυχημένες ταινίες. Το 1988 η Σουηδική Ακαδημία Γραμμάτων τίμησε τον Μαχφούζ με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του. Πέθανε στις 30 Αυγούστου 2006. [ Πηγή : Εκδόσεις Ψυχογιός ] "Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι έξυπνος από τις απαντήσεις του. Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι σοφός από τις ερωτήσεις του". "Σπίτι δεν είναι εκεί που γεννιέσαι. Σπίτι είναι εκεί που όλες οι προσπάθειες σου να ξεφύγεις, σταματούν". "Ο φόβος δεν εμποδίζει τον θάνατο. Εμποδίζει τη ζωή". "Η αγάπη είναι σαν την υγεία. Την παραμελούμε όταν υπάρχει και τη λατρεύουμε όταν τη χάνουμε."