Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέες κυκλοφορίες βιβλίων για παιδιά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος!



Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος αγαπούν τους μικρούς αναγνώστες και προσπαθούν να τους προσφέρουν πάντα νέους και επιλεγμένους τίτλους! Έρχονται λοιπόν τρεις φοβερές κυκλοφορίες για να συναρπάσουν!


1. Γιατί δεν έχω κέφια; 






Συγγραφέας: Charlotte Zolotow

Εικονογράφηση: Geneviève Godbout

Μετάφραση: Χριστίνα Δρούζα





Είναι μια μέρα βροχερή, μια γκρίζα μέρα με βροχή

και το κέφι έχει χαθεί για ένα φιλί που δεν έχει δοθεί!



Φεύγοντας για τη δουλειά, ο μπαμπάς ξέχασε να φιλήσει τη μαμά και αυτή έχασε το κέφι της και δεν μίλησε ευγενικά στο μικρό Φίλιππο. Όμως κι αυτός με την σειρά του δεν μίλησε ευγενικά στην αδερφή του. Όπως κι αυτή στη συμμαθήτριά της... Ποιος άραγε θα σταματήσει τον κύκλο της κακής διάθεσης;



Το βιβλίο είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά τη δεκαετία του '60 και επανακυκλοφόρησε φέτος με καινούργια νοσταλγική εικονογράφηση. Με αρκετό χιούμορ και «τρυφερή» γραφή, η συγγραφέας περιγράφει τις συνέπειες που μπορεί να έχει η κακή διάθεση όταν ο καθένας ξεσπάει σε όποιον βρει μπροστά του!



Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
 


Η Charlotte Zolotow (1915-2013) εργάζονταν για πολλά χρόνια στο παιδικό τμήμα των εκδόσεων Harper Collins στις Η.Π.Α. Υπήρξε μια ξεχωριστή και παραγωγική συγγραφέας. Η συγγραφική ματιά της σε θέματα όπως ο θυμός, ο φθόνος και ο θάνατος ήταν δίχως συναισθηματισμούς αλλά όχι χωρίς συμπόνια. Αυθεντική, ευγενική και μερικές φορές με χιούμορ, αντιμετώπιζε με σοβαρότητα τα μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα των νεαρών αναγνωστών της. Ήταν παντρεμένη με το διάσημο βιογράφο του Χόλιγουντ Maurice Zolotow και είχε δύο κόρες. Τα τελευταία 60 χρόνια της ζωής της τα πέρασε στο Hastings-on-Hudson, ένα χωριό λίγο πιο έξω απ' την Νέα Υόρκη, στο σπίτι που μεγάλωσε τα παιδιά της.




2. ΚΡΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΝΩΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

http://www.epbooks.gr/product/101391/%CE%BA%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%B1-%CF%89%CF%83-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1


Συγγραφέας: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ

Εικονογράφηση: ΝΑΤΑΛΙΑ ΚΑΠΑΤΣΟΥΛΙΑ
 


Το νέο βιβλίο της σειράς «Η πρώτη μου Ιστορία»



Με απλά και διασκεδαστικά στιχάκια -κατάλληλα για μικρά παιδιά- ο συγγραφέας αφηγείται την ιστορία της Κρήτης, από τον μυθικό βασιλιά Μίνωα ως τις μέρες μας. Σημαντικότεροι σταθμοί στο μακρόχρονο ταξίδι μας, η Βυζαντινή εποχή, η Κρητική Αναγέννηση, η επανένωση με την Ελλάδα αλλά και η Μάχη της Κρήτης στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο!



Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ



Ο Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και ζούσε μέχρι πρόσφατα, οπότε έμαθε για το περίφημο «πέρασμα των πειρατών» μεταξύ Χίου και Ψαρών. Έτσι, αποφάσισε να εγκατασταθεί στη Χίο και από τότε, ανεβασμένος στα κεραμίδια του σπιτιού του, προσπαθεί να εντοπίσει ένα πειρατικό. Όμως, πολλοί λένε ότι τα πειρατικά περνάνε από εκεί μόνο τις μέρες των Χριστουγέννων. Περιμένοντας τα Χριστούγεννα, λοιπόν, γράφει βιβλία για παιδιά και παίζει τους πειρατές με τον γιο του. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν περισσότερα από 50 βιβλία του.

Η ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ




Η Ναταλία Καπατσούλια γεννήθηκε στην Αθήνα. Λίγο αργότερα άρχισε να κάνει τα πρώτα της σκίτσα. Αυτό της έγινε σιγά σιγά συνήθεια, που, ακόμα και τώρα που μεγάλωσε, δεν την έχει ξεπεράσει. Να φανταστείτε οτι όταν έγινε καθηγήτρια γαλλικών, όλη την ώρα ζωγράφιζε στον πίνακα: Με τα παιδιά περνούσε πολύ ωραία και οι ζωγραφιές της τους άρεσαν. Έτσι αποφάσισε να γίνει εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Της αρέσουν τα βιβλία (αυτά με τις εικόνες, αλλά και τα άλλα, αυτά για μεγάλους) το ποδήλατο, η θάλασσα, οι γάτες, τα σύννεφα και τα αστέρια.




3. Οχ, χταπόδι, λάθος πόδι!  

http://www.epbooks.gr/product/101390/%CE%BF%CF%87-%CF%87%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B9-%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CF%83-%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B9!


Συγγραφέας : ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΛΟΥ

Εικονογράφηση: Πέτρος Μπουλουμπάσης 



Με το νέο του παιδικό βιβλίο, ο Αντώνης Παπαθεοδούλου μας υπενθυμίζει:

η προσπάθεια μετράει!



Ο Γιάννος το χταπόδι έχει οχτώ πόδια και με το καθένα κάνει και μία διαφορετική δουλειά!

Είναι και γιατρός και οικοδόμος και πυροσβέστης και ζαχαροπλάστης και...

Όταν όμως στραβοξυπνάει, μπερδεύει τα οχτώ του πόδια

και το καθένα πάει να κάνει την δουλειά του άλλου!

Κι όλοι τότε γελάνε και φωνάζουν “Οχ χταπόδι! Λάθος πόδι!”




Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ


Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου έγραψε με πολύ φαντασία κι ευρηματικό τρόπο μία πολύ αστεία ιστορία με πρωταγωνιστή ένα πολυτάλαντο χταπόδι! Όπως σημειώνει και ο ίδιος, ο Γιάννος το χταπόδι θυμίζει τις μαμάδες που τρέχουν όλη μέρα να προλάβουν να κάνουν ένα σωρό δουλειές κι έχουν και το άγχος αν τις έκαναν όλες σωστά!



Αν και έχει πολλές ικανότητες, καμιά φορά ο Γιάννος προκαλεί πολλά μπερδέματα, τα οποία όμως δεν θυμώνουν τους κατοίκους της πόλης του αλλά αντίθετα τους διασκεδάζουν πολύ! Κι αυτό γιατί, όλοι αναγνωρίζουν ότι η αληθινή προσπάθεια να καταφέρεις κάτι είναι αυτό που μετράει πιο πολύ κι από το τελικό αποτέλεσμα! Τα έξυπνα στιχάκια της ιστορίας συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο με την πρωτότυπη εικονογράφηση του Πέτρου Μπουλούμπαση.


Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά. Σπούδασε 3D Αnimation στη σχολή Parsers στην Αθήνα και μυήθηκε στα μυστικά του κινουμένου σχεδίου με παραδοσιακές τεχνικές στη σχολή 9zeros στη Βαρκελώνη. Εγκατέλειψε στο πτυχίο τις σπουδές του στη γεωλογία, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, για να σπουδάσει ισπανική φιλολογία στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Δουλεύει στη διαφήμιση και του αρέσει να διαβάζει, να γράφει και να μεταφράζει βιβλία για παιδιά. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα, ΙΒΒΥ) και έχει συνεργαστεί, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για το παιδικό βιβλίο, με εκδότες, σχολεία, βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα. Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Εικονογραφημένου Βιβλίου, το Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και τον Έπαινο Ε.Β.Γ.Ε για το βιβλίο του «Οι καλοί και οι κακοί πειρατές» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος).


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΨΗΦΙΣΑΤΕ : ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ κας ΜΑΝΤΑ

Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο στα 277 άτομα που τίμησαν την έρευνά μας και απάντησαν με ειλικρίνεια τη γνώμη τους για καθένα από τα βιβλία της κας Μαντά. Οι έρευνες αυτές θα μπορούν στο μέλλον ν' αποτελούν σημείο αναφοράς για κάποιον που ζητάει γνώμη σχετικά με κάποιο από τα βιβλία της !Τα αποτελέσματα κάθε έρευνας θα τα βρίσκεται στην κατηγορία "ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ". Τα αποτελέσματα που βλέπετε στις εικόνες περιέχουν και τα άτομα που δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο. Για το λόγο αυτό ακριβώς κάτω από κάθε εικόνα αναγράφω το σύνολο των ατόμων που έχουν διαβάσει το βιβλίο και άρα επι αυτού του συνόλου είναι και τα νούμερα που εκφέρουν άποψη για καθένα από τα βιβλία! Διευκρίνηση : το νέο βιβλίο της κας Μαντά "Μια συγνώμη για το τέλος" κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες οπότε παρουσιάζουμε απλά μια μικρή τάση για το βιβλίο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για την αγορά του, στηριζόμενοι σε ένα τόσο μικρό δείγμα! Συμφωνα με τα αποτελέσμ

Το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover!

Βγήκε στον αέρα το το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover! Παρακουλουθήστε το :  https://www.youtube.com/watch?v=XtYFba2s2rE " Η Τέιτ και ο Μάιλς δεν θεωρούν τους εαυτούς τους καν φίλους. Το μόνο πράγμα που έχουν κοινό είναι μια αναμφίβολη αμοιβαία έλξη. Συνειδητοποιούν ότι μπορούν να έχουν την τέλεια, χωρίς δεσμεύσεις συμφωνία. Αυτός δε θέλει έρωτες, αυτή δεν έχει τον χρόνο: το μόνο που απομένει είναι το σεξ. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ρολόι, αρκεί η Τέιτ να ακολουθήσει τους δύο κανόνες που θέτει ο Μάιλς: ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Νομίζουν ότι μπορούν να το διαχειριστούν, αλλά τα πάντα αλλάζουν όταν τα αληθινά αισθήματα μπλέκονται στην εξίσωση. Οι καρδιές διαπερνιούνται.                 Οι υποσχέσεις σπάνε.                     Οι κανόνες παραβιάζονται.                              Η αγάπη γίνεται σκοτεινή. " ΠΗΓΗ :  http:

7 αποφθέγματα του Ναγκίμπ Μαχφούζ που αξίζει να διαβάσετε...

Ο Ναγκίμπ Μαχφούζ γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1911 στο Κάιρο. Άρχισε να γράφει στα δεκαεφτά του, και το πρώτο μυθιστόρημα, που διαδραματίζεται στην αρχαία Αίγυπτο, εκδόθηκε το 1939. Έγραψε γύρω στα τριάντα μυθιστορήματα και περισσότερα από εκατό διηγήματα, πολλά από τα οποία έγιναν επιτυχημένες ταινίες. Το 1988 η Σουηδική Ακαδημία Γραμμάτων τίμησε τον Μαχφούζ με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του. Πέθανε στις 30 Αυγούστου 2006. [ Πηγή : Εκδόσεις Ψυχογιός ] "Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι έξυπνος από τις απαντήσεις του. Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι σοφός από τις ερωτήσεις του". "Σπίτι δεν είναι εκεί που γεννιέσαι. Σπίτι είναι εκεί που όλες οι προσπάθειες σου να ξεφύγεις, σταματούν". "Ο φόβος δεν εμποδίζει τον θάνατο. Εμποδίζει τη ζωή". "Η αγάπη είναι σαν την υγεία. Την παραμελούμε όταν υπάρχει και τη λατρεύουμε όταν τη χάνουμε."